Posteľ pre tínedžera - praktické rady pri kúpe

Deň tínedžera je plný aktivít náročných na energiu – od vzdelávania, cez rozvoj záujmov až po pútavé stretnutia s priateľmi.

Každý tínedžer by si vo svojej izbe v prvom rade mal nájsť tiché útočisko, kde zregeneruje svoje sily a načerpá energiu do ďalšieho dňa. Najväčšiu pozornosť preto treba venovať kúpe postele, ktorá by mala byť predovšetkým komfortná a štýlová. Takisto netreba šetriť pri kúpe kvalitnejšieho matraca.

Boxspringová posteľ Malta

Boxspringová posteľ Malta (Nakupujte TU)

 

Akú posteľ do izby pre mládež zvoliť, aby zaručovala primeraný komfort a zároveň zaujala moderným vzhľadom?

Mládežnícka izba je miesto, kde sa vždy veľa deje. Kde nájdete miesto na časopisy, spoločenské hry a športové potreby, ak sú police v skrini už preplnené po okraj? Riešením môže byť praktická drevená posteľ s kontajnerom alebo zásuvkou. Výsuvná zásuvka je väčšinou priestranná a bez problémov sa tam zmestí posteľná bielizeň či ďalšie drobnosti, aby ich mal tínedžer vždy po ruke.

Aký rozmer postele zvoliť?

Veľkosť izby do určitej miery určuje veľkosť postele. Ak býva tínedžer vo svojej izbe sám, najlepšou voľbou bude posteľ so spacou plochou 80 x 200, 90 × 200, 100 × 200, prípadne 120 x 200 cm. Samozrejme to závisí od viacerých faktorov a každému tínedžerovi vyhovuje niečo iné. Vo všeobecnosti platí, že čím je posteľ širšia, tým je pohodlnejšia pre užívateľa.

 

Váľanda Novo

Váľanda (posteľ) Novo - bez čela (Nakupujte TU)

Zaujímavou ponukou sú rozkladacie postele, pokiaľ máte obmedzené priestorové možnosti. Toto riešenie bude perfektné pre tínedžerov, ktorí zdieľajú spoločnú izbu alebo radi trávia víkendy s kamarátmi. Poschodová posteľ bude taktiež dobrou voľbou pri zdieľaní izby súrodencami, pretože každé z detí má svoj vlastný matrac a je nezávislé od brata či sestry.

Aký materiál postele zvoliť?

Kúpou klasickej drevenej postele nič nepokazíte, no v poslednom období sú mimoriadne obľúbené čalúnené postele.

REA ABRA

Detská rozkladacia posteľ REA ABRA (Nakupujte TU)

 

Štýl mládežníckej izby - farby a dizajn

Nábytok v izbe tínedžera by mal poskytovať nielen pohodlie a funkčnosť, ale aj štýlový dizajnPri zvažovaní, akú posteľ zvolíte do izby pre mládež je najlepšie uprednostniť pastelové farby, ktorých odtiene zabezpečia dobrú náladu. 

Boxspringová posteľ Amanda

Boxspringová posteľ Amanda (Nakupujte TU)

 

Oplatí sa najskôr opýtať tínedžera na jeho osobné preferencie – určite sa nájdu takí, ktorí preferujú skôr „dospelejší“, tlmenejší štýl. V tomto prípade bude biela a šedá skvele fungovať - ​​monochromatická paleta bude vyzerať elegantne, aj keď bude tínedžer starší. To isté platí aj pre steny, doplnky či iný nábytok.

Pamätajte, že starostlivo vybraná posteľ do mládežníckej izby bude investíciou na dlhé roky.