Drevená alebo čalúnená posteľ?

Drevená alebo čalúnená posteľ – ktorú si vybrať?

Postele na spanie sa líšia veľkosťou, materiálom a štýlom. Niektoré sa vyznačujú minimalistickou formou, iné majú sofistikované, prepracované tvary. Ak zvažujete kúpu postele, poradíme, na čo si dať pri nákupe pozor.

Drevené postele – prečo sa oplatí mať ich v spálni?

Masívne drevo je prírodný a odolný materiál, ktorý sa dá úspešne prispôsobiť mnohým aranžmánom. Všestrannosť dreveného nábytku umožňuje prispôsobiť zostavu konkrétnemu štýlu interiéru. Pre jedinečný efekt stačí zvoliť správnu farbu dreva a spôsob povrchovej úpravy nábytku.

Drevo vytvára jedinečnú atmosféru v každom interiéri – viac či menej ho zohreje. Dokonale korešponduje s dekorom z prírodných surovín, napríklad s hlinenými nádobami alebo kamennými rezbami. V surových, minimalistických interiéroch však vytvárajú hrejivý kontrast. Predstavte si veľkú drevenú posteľ s ozdobným čelom opretým o betónovú stenu. Ak je aj spálňa zariadená veľmi striedmo a dekorácií je málo, efekt bude ešte výraznejší.

Ďalším faktorom pri výbere drevenej postele je elegancia a čaro klasickej krásy. Drevený nábytok prináša do spálne štipku rafinovanosti a umocňuje estetický zážitok. Drevo bolo a je ušľachtilá surovina, ktorá sa tak horlivo používa v priemysle interiérového dizajnu. Žiadne dva kusy dreva nie sú rovnaké, pretože každý má svoje špecifické vlastnosti – odtieň a kazy. Vzor letokruhov je tiež rôzny, u niektorých druhov výraznejší, u iných menej. Kresba prsteňov však vždy dodá nábytku šarm a charakter.

 

Manželská masívna posteľ Lívia

Manželská masívna posteľ Lívia (Nakupujte TU)

Masívna posteľ Lizbona_1

Manželská masívna posteľ Lizbona (Nakupujte TU)

 

Čalúnené postele - uprednostňujete útulnosť a pohodlie?

Čalúnené postele sú veľmi útulné. Zvyčajne sú vyplnené mäkkou nábytkovou penou, na ktorú je položená látka, koža alebo ekokoža. Ak si vyberiete takúto posteľ, budete mať na výber zo širokej škály farieb a textúr.

Vďaka tejto rozmanitosti zdôraznite ich charakter vo vašej spálni. Ak chcete oživiť interiér, stavte na šťavnaté, veselé farby, ako je žltá, tyrkysová a oranžová. Ak však hľadáte tlmené farby, vyberte si napríklad tmavozelenú alebo sivú.

Čalúnené postele sú veľmi bezpečné, pretože majú mäkké okraje. Toto je obzvlášť dôležité, keď sú doma malé deti. Ďalšou vecou je veľmi atraktívny vzhľad takéhoto kusu nábytku. Neexistujú prakticky žiadne obmedzenia farby, takže výber správneho produktu vám nespôsobí žiadne problémy. Vďaka tomu čalúnenie zladíte do každého interiéru, aj toho najnáročnejšieho.

 

Čalúnená posteľ TYP 24

Posteľ TYP 24 (Nakupujte TU)

 

Čalúnená posteľ Santiago

Posteľ Santiago (Nakupujte TU)

Vybrať si teda drevenú alebo čalúnenú posteľ?

Prvú aj druhú posteľ sa oplatí mať vo svojej spálni. Pri výbere však nezabúdajte dbať na kvalitu nábytku. Dobré a odolné drevo pri správnej starostlivosti vydrží dlhšie. To isté platí pre čalúnenie. Vyberte si materiály primeranej kvality, trvácne, elegantné a odolné voči oderu. Tiež by nemali spôsobovať problémy pri udržiavaní čistoty.

A čo poviete na čalúnenú posteľ s drevom?

Ak sa neviete rozhodnúť, vyberte si kombinovanú posteľ. Čalúnenú posteľ s drevom, presne takú nájdete v našom e-shope.

Drevo a mäkké deky, predstavíte si ihneď pohodlie a romantiku na horskej chate. Práve to môže navodzovať táto posteľ. Vyberte si poťahovú látku vo Vašej obľúbenej farbe alebo vo farbe, ktorá bude dokonale ladiť vo Vašej spálni. Drevené doplnky dodajú posteli jedinečný vzhľad. Trúfli by ste si?

Masívna boxspringová posteľ Alma

Masívna boxspringová posteľ Alma (Nakupujte TU)

 

manzelska-postel-margarita-160

Manželská posteľ Margarita 160 (Nakupujte TU)

 

manzelska-postel-gorashi-160

Manželská posteľ Gorashi 160 (Nakupujte TU)