Spálňa v retro štýle

Ste milovníkom retro štýlu? V tomto blogu Vám poradíme ako si zariadiť retro spálňu, ktorá bude predovšetkým funkčná a útulná.

 

fabrizia                 Posteľ Fabrizia 90 (Nakupujte TU)

 

Spálňa v retro štýle - ako na to?

Retro štýl je stále v trende interiérového dizajnu. Staré spálne nemožno automaticky považovať za retro, ale mnoho starších kusov nábytku vieme využiť pri zariaďovaní retro spálne.

Geometrické vzory sú typické pre retro štýl. Najčastejšie sa aplikujú na tapety, záclony či posteľnú bielizeň. Pre retro štýl však platí pravidlo, že menej je niekedy viac. Odporúčame vybrať len jeden geometricky vzor, ktorý bude dominantným. Dôležité je mať na pamäti, že pri zariaďovaní je potrebné zachovať rovnováhu medzi geometrickými vzormi a jednoduchosťou priestoru. Príliš veľa rôznorodých vzorov by mohlo spôsobiť vizuálny chaos a narušiť pocit harmónie. Preto odporúčame vybrať si jeden hlavný vzor a doplniť ho jednoduchými monochromatickými doplnkami, aby sa dosiahol dokonalý retro efekt v spálni.

 

Grace   Okrúhle zrkadlo Grace na páske (Nakupujte TU)

 

Retro štýl sa vyznačuje živými a výraznými farbami. Typická farba je horčicovo-žltá, tehlovo-červená, koralová alebo olivová. Odporúčame tieto farby kombinovať s tlmenejšími stenami. Nepreháňajte to s dekoratívnymi prvkami. Vsaďte na jednoduché ľahké a pevné látky. Interiér retro spálne by mal pôsobiť priestranne, aj keď nemáte obrovskú spálňu.

Retro nábytok je vždy výrazný a je vhodné kombinovať starožitné prvky s modernými.

 

ARIZONA 2 (perfect harmony 63)(1)Čalúnená posteľ Arizona II (Nakupujte TU)

 

Aký nábytok vybrať? 

Retro atmosféru dodá posteľ na úzkych vysokých nohách. Mala by obsahovať vysoké čelo. Pokojne môžete investovať do postele drevenej, čalúnenej alebo aj kovovej, dôležité sú skôr doplnky ako nočné stolíky, lampy, obliečky či vankúše.Textílie zohrávajú najdôležitejšiu úlohu pri vytváraní retro atmosféry. Určite netreba zabúdať na širšiu komodu s výraznými nohami. Vhodne zvolené farby a vzory nás dokážu preniesť spätne v čase.

 

1909

Nočný stolík ET-747 (Nakupujte TU)

 

Nezabudnite na drobné predmety v retro štýle, ktoré majú veľký význam pri zariaďovaní. Napríklad budík s veľkými číslicami na ciferníku, veľké plagáty na plátne alebo aj rôznofarebný koberec.

Pre milovníkov kvetov máme dobrú správu, črepníkové rastliny sú podstatným prvkom retro spálne. Pri výbere pamätajte, že malo by ísť o rastliny, ktoré sú vhodné do spálne.

Spýtajte sa známych, či nemajú na predaj starší retro nábytok alebo doplnky po starých rodičoch, nakoľko originálne retro kúsky nie je vždy také jednoduché nájsť. Skúste navštíviť aj bazáre s nábytkom.

Fotel uszak 196 Color WM 82Čalúnené hojdacie kreslo TYP 196 (Nakupujte TU)

 

Ak je vaším snom spálňa v retro štýle, kde pocítite sentimentálnu atmosféru predchádzajúcej éry, neváhajte sa pustiť do toho. Prajeme veľa šťastia so zariaďovaním retro spálne!