Aký matrac zvoliť pre manželskú posteľ - jednolôžkový alebo dvojlôžkový?

Blízkosť iného, ​​nám blízkeho, človeka pozitívne vplýva na vzájomné vzťahy. Objímanie a už len vedomie, že milovaná osoba je hneď pri vás, evokuje pokoj a mier. Čo však robiť, keď sa naša polovička výrazne líši váhou a nájsť pohodlný matrac je veľmi ťažké?

Manželská posteľ s matracom

Manželská posteľ by mala mať správnu veľkosť, aby si ste obaja oddýchli čo najlepšie. Oplatí sa vybrať čo najväčšiu posteľ. V posteli musíme mať pohodlie, mali by sme mať priestor a voľnosť, a mali by sme ľahko meniť polohu. Veľkosť matraca je iba jedným kritériom. Druhým, rovnako dôležitým, sú jeho ďalšie parametre, teda tvrdosť, druh, druh surovín a obal. Všetky tieto faktory ovplyvňujú komfort, ktorý cítime, a kvalitu spánku. V prípade matraca pre dve osoby je mimoriadne dôležité venovať pozornosť všetkým detailom. Prečo? Manželská posteľ s matracom s vhodne zvolenými parametrami ovplyvní nielen komfort spánku, ale aj životnosť matraca.  

Dvaja ľudia s podobnou váhou majú ľahšiu úlohu. Výber konkrétneho modelu v tomto prípade závisí od preferencií a hmotnosti. Vždy však odporúčame matrace s konštrukciou, ktorá vám umožní pohybovať sa alebo meniť polohu bez toho, aby ste zobudili svojho spoločníka. Takúto konštrukciu majú taštičkové matrace alebo vreckové matrace, či viacvreckové matrace, penovú matrace, ale vyrobené z veľmi odolného materiálu, akým je latexové jadro.

Matrace Bonnell môžu byť pre páry menej pohodlné kvôli pocitu zvlnenia. Ľahšia osoba sa bude posúvať smerom k ťažšej osobe, ktorá sa ponorí hlbšie do matraca. Aj keď sa hmotnosť partnerov líši, taštičkové matrace sú ideálne.

Čo je vreckový/taštičkovy matrac? Jeho vnútorná vložka je vyrobená z cylindrických pružín uložených v materiálových vreckách. Tieto vrecká umožňujú samostatnú prácu pružín, ktoré sa ohýbajú len v mieste tlaku. Vďaka tomu manželské postele dokonale priliehajú k postave.

Ešte lepšiu oporu pre chrbticu a telo poskytujú multivreckové matrace so zvýšeným počtom pružín 510 / m2 (pre porovnanie, vreckové matrace majú 262 ks / m2). Sú tvrdšie a tuhšie ako tie základné.

1330_1

Matrac Caliopa (Nakupujte TU)

 

Dva matrace na manželskú posteľ

Čo však robiť, keď sa hmotnosť partnerov natoľko líši, že neumožňuje zvoliť rovnakú tvrdosť matraca? Riešením je kúpa dvoch samostatných matracov na jeden rám postele.

Každý si vyberie najvhodnejšie parametre svojho matraca, ktoré mu poskytnú požadovaný komfort a zároveň budú tak blízko seba, ako len chce. Nezabudnite však zvoliť rovnakú výšku matracov.

Manželská posteľ so samostatným matracom pre každú osobu je čoraz obľúbenejším riešením. Ako vybrať správne parametre matraca? Jeho tvrdosť sa volí podľa hmotnosti, štruktúra podľa potreby a suroviny podľa preferencií.

Podľa tvrdosti sa matrace delia na:         

  • mäkké matrace - hmotnosť do 60 kg
  • stredne tvrdé matrace - hmotnosť 60-100 kg
  • tvrdé matrace - hmotnosť nad 100 kg
  • veľmi tvrdé matrace - hmotnosť nad 120 kg

V našej ponuke nájdete penové matrace (odporúčame pre deti a ľahkých ľudí), bonnellové matrace (sú vhodné pre ľudí, ktorí spia sami), taštičkové matrace (veľmi pohodlné, odporúčame všetkým bez ohľadu na vek alebo váhu). V súčasnosti sa veľkej obľube tešia latexové matrace (s latexovým jadrom, 16 cm vysoký, odolný a odolný voči zaťaženiu, pre náročných fanúšikov penových matracov).

Použité materiály sú individuálnou záležitosťou každého výrobcu. Mäkké matrace sú vyrobené vždy z jedného druhu materiálu - dvojitá vrstva termoelastickej peny Visco Memory. Pena reaguje na teplotu a tlak. Vplyvom tepla mäkne a prispôsobuje sa tvaru tela, preto termoelastický matrac výborne podopiera chrbticu. Veľmi tvrdé matrace majú vrchnú vrstvu z dvojitej vrstvy kokosu a konského vlásia (konské vlásie nie sú prítomné vo všetkých modeloch). Z pohľadu tvrdosti si môžete vybrať rôzne varianty. Stredne tvrdé matrace sú vyrobené z jednovrstvovej peny Visco Memory, latexu, peny T25 alebo profilovaných pien T25 a Visco Memory, tvrdé matrace - z kokosovej vrstvy alebo vrstvy konského vlásia. Jednotlivé materiály majú podobné parametre, líšia sa však v detailoch, a preto sú užívateľmi individuálne vyberané. Všetky materiály sú pre používateľov bezpečné. Sú vynikajúcej kvality, čo sa premieta do odolnosti matraca. 

 Matrac Dream Lux, Matrac Neapol, Matrac Catania Eco, Matrac Cashmere HD

 1. Matrac hore vľavo - Matrac Dream Lux (Nakupujte TU)

 2. Matrac hore vpravo - Matrac Neapol (Nakupujte TU)

 3. Matrac dole vľavo - Matrac Catania Eco (Nakupujte TU)

 4. Matrac dole vpravo - Matrac Cashmere HD (Nakupujte TU)

 

Ako sa rozhodnúť pri výbere matraca do manželskej postele?

Po zhrnutí vyššie uvedených informácií sa pokúsime uviesť zhrnutie: ľudia s výrazným rozdielom hmotnosti, ktorí sa nechcú vzdať pohodlia jedného z nich, by sa mali rozhodnúť pre dva samostatné matrace v jednom ráme, s rôznymi parametrami, no rovnakej výšky.

Pri malom rozdiele hmotnosti voľme parametre pre ťažšieho človeka, aby bol matrac odolný, oplatí sa urobiť kompromis a zvoliť obojstranný matrac s dvomi rôznymi tvrdosťami. Obojstranný matrac je dobrou voľbou aj pre dva samostatné matrace. Alternatívu využijeme vtedy, keď nám prestane vyhovovať aktuálne používaná tvrdosť.

Keď je hmotnosť partnerov podobná, ale majú úplne iné preferencie (jeden z nich má rád pocit mäkkosti a pohodlia, a druhý má radšej tvrdší povrch), budú lepšou voľbou dva samostatné matrace.

Ako vidíte, rozhodnutie závisí od očakávaní partnerov. Zdravý a pohodlný spánok je veľmi dôležitým faktorom v našom každodennom živote. Nestojí za to obetovať svoje pohodlie len preto, aby ste potešili toho druhého. Keďže existujú riešenia, ktoré umožňujú spoločné pohodlie, a zároveň poskytujú vhodné podmienky na oddych, využite ich. Nepohodlná manželská posteľ z dlhodobého hľadiska spôsobí frustráciu, keďže nespavosť či nekvalitný spánok negatívne ovplyvňuje zdravie a náladu každého človeka.  

A čo preferujete Vy? Jeden veľký matrac alebo dva samostatné matrace na manželskú posteľ?

Na zobrazenie našej ponuky matrocov kliknite TU.

pegas comfort

Matrac Pegas Comfort (Nakupujte TU)