Aké sú čelá postelí ? - Funkčné a estetické

Čelá postele - typy

Opierky hlavy majú tvar tradičného obdĺžnika a štýlového kruhu. Môžu byť vyrobené z rôznych materiálov:

  • juta: je originálnym doplnkom do tlmených interiérov, v ktorých dominujú prírodné materiály. Jutová posteľ sa bude krásne vynímať aj v spálni typu boho a scandi.
  • čalúnené čelo postele: môžete si vybrať útulný zamat do elegantných interiérov v glamour alebo klasickom štýle. Na druhej strane, čalúnené ľanové čelo dokonale doplní prísnu výzdobu minimalistickej spálne.
  • ratan: tento materiál kraľuje boho interiérom. Preto, ak chcete svojej spálni dodať sviatočný šmrnc, ozdobte si posteľ tkaným ratanovým čelom.

Ako si vybrať čelá postele?

Kontinentálne postele majú najčastejšie osadené čalúnené čelá. Vo veľkej spálni môžete použiť prakticky akúkoľvek veľkosť. Tie priestrannejšie však dokážu zahltiť malé interiéry, a tak sa do malých spální lepšie hodia svetlé, prelamované čela postele, ktoré pôsobia efektne na pozadí farebnej steny.

Čelá postele predstavujú spoľahlivý a rýchly spôsob, ako zmeniť vzhľad rámu postele. Najpopulárnejšie sú obdĺžnikové, pretože sa hodia do väčšiny postelí a spální. K zmene tlmeného interiéru Vám pomôže aj originálne vyzerajúca okrúhla podhlavník postele z módnych vrkočov.

V závislosti od štýlu postele a dizajnu spálne si môžete vybrať správne čelo:

  • boho štýl: vyberte si čelo postele z ratanu alebo juty a podmaníte si tak exotickú výzdobu spálne.
  • moderný štýl: čelo postele s ľanovým čalúnením pôsobí esteticky v spálni, kde vládne jednoduchosť. Ľan je príjemný na dotyk a na leto ako stvorený.
  • scandi štýl: Škandinávske aranžmány budú útulnejšie, ak posteľ zladíte s jemným zamatovým čelom. Podobne, ak chcete zohriať spálňu v chladných tónoch, drevené čelo postele bude perfektné.