Čo je to topper - vrchný matrac? Je pre nás potrebný?

Čo je to topper - vrchný matrac?

Ide o výrobok, ktorý sa položí na matrac na vyrovnanie jeho povrchu, prípadne ak je potrebné zmäkčiť príliš tvrdý matrac. Existujú rôzne vrchné matrace a ponuka je skutočne široká. Zvyčajne sa líšia výplňou a hrúbkou, ktorá sa pohybuje medzi 4-8 cm.

 

6315_topper-extra

Topper Extra (informácie nájdete TU)

 

Kedy sa oplatí investovať?

V prvom rade tento produkt odporúčame zákazníkom, ktorí majú starý zdeformovaný matrac, ale kúpa nového matraca je pre nich finančne nákladná. Je to vynikajúce riešenie na renováciu starých matracov. 

Problém však nemusí spočívať len v starom matraci. Ak máte nový matrac, ktorý Vám nevyhovuje, či už kvôli tvrdosti alebo je nerovný, topper môže tento problém len vyriešiť.

Topper plní redovšetkým komfortnú funkciu. Oplatí sa investovať, aj keď máte kvalitný matrac, no napriek tomu chcete zlepšiť kvalitu svojho spánku.

Vrchný matrac sa Vám navyše zíde, ak spíte na rozkladacej pohovke.

Ďalším dôvodom sú oddelené matrace na manželskej posteli. Či už spíte sami, alebo zdieľate posteľ s partnerom, kvalitný vrchný matrac sa Vám bude hodiť.

Nemožno opomenúť ani otázku hygieny. Poťah matraca Vám pomôže udržať optimálnu čistotu. Kryt, v ktorom sa hromadí najviac roztočov a baktérií, môžete jednoducho odstrániť. Pre ešte väčší komfort a spánkovú hygienu ho stačí oprať v bežnej práčke. Vďaka tomu si oveľa lepšie oddýchnete. A čo viac, poťah matraca sa opotrebováva veľmi pomaly – bude vám slúžiť dlhé roky.

memory topper 1_2

 Memory Topper (informácie nájdete TU)

Ako vybrať vhodný topper?

 

Vrchný matrac si viete objednať v rôznych veľkostiach, vďaka čomu si jednoducho vyberiete vhodný model, ktorý dokonale pokryje povrch vašej postele. Aby sa zlepšila kvalita vášho spánku, je potrebné, aby topper správne priliehal k vášmu tvaru tela a zároveň má zabezpečiť správne vetranie. Väčšina topperov má vyššiu hustotu ako matrac a vďaka tomu si zachováva svoju funkciu po mnoho rokov. Podporuje vašu chrbticu, svaly a kĺby.

Vrchný matrac z vysokoelastickej peny, termoelastickej peny alebo latexu je skvelou voľbou pre ľudí s problémami chrbta, trpiacich preťažovaním chrbta a pre ľudí s ortopedickými alebo rehabilitačnými problémami.

Niektoré poťahy na matrace môžu mať tiež vlastnosti dôležité na vyrovnávanie povrchu. Vrchné matrace z termoelastickej peny môžu výrazne zlepšiť komfort a pohodlie počas spánku. Termo pena aj Embro-latex sú materiály, ktoré reagujú na telesné teplo a tak sa mu prispôsobujú, vytvárajú jemný odliatok tela a vytvárajú dojem jemného ponorenia do prekrytia. Embro-latex je ešte lepší, pretože sa na rozdiel od termoelastickej peny nezohrieva, takže potiaci sa alebo ľudia s nadváhou môžu pokojne použiť takúto vrstvu.

 

6324_topper-aero

Topper Aero (informácie nájdete TU)

 

Vrchný matrac s hrúbkou 4 cm poslúži, ak chcete zlepšiť komfort spánku a kvalitu spánku. Topper s hrúbkou 6 cm je bežnou voľbou, keď chcete váš súčasný matrac mierne zmäkčiť alebo spevniť. 8 cm prekrytie je už pevná vrstva latexu alebo peny a túto voľbu možno odporučiť najmä ľuďom, ktorí najradšej spia na boku, no ich súčasná podložka či matrac je príliš tvrdý a tuhý. Topper umožní, aby sa vaše rameno dobre ponorilo do povrchu matraca.

Výber správneho vrchného matraca závisí predovšetkým od toho, čo chceme jeho využitím docieliť.

Nemusíte však vedieť o jednotlivých typoch vrchných matracov alebo o ich materiáloch. Ak však potrebujete pomoc, radi Vám poradíme.

 

 

6091_gel-latex-topper_1

 

Topper GEL LATEX (informácie nájdete TU)