Spálňa v americkom štýle - priestrannosť a luxus

Ako si zariadiť spálňu v americkom štýle? 

Mnoho ľudí túži po spálni v americkom štýle, no nevedia ako na to. V prvom rade je dôležitá priestranná izba, kde je nábytok rovnomerne rozmiestnený, aby nevznikol chaos s prehnaným množstvom doplnkov. Harmónia zaručí v domácnosti pokoj a teplo. Americkému štýlu nemožno uprieť luxus, preto je nutné si dať záležať na prepracovaných detailoch a predovšetkým na kvalitných materiáloch. Americká spálňa, ktorú obývajú rodičia sa nazýva hlavná spálňa a zvyčajne sa nachádza na prízemí domu ďalej od ostatných miestností, no nemusí to tak nevyhnutne byť.

 

2692-5_1

Čalúnená posteľ Montana (Nakupujte TU)

 

Čo odlišuje spálňu v americkom štýle od iných spálni? 

Ako sme už uviedli, vyžaduje sa viac priestoru a taktiež dobré osvetlenie. Ak si myslíte, že Vaša spálňa je na takýto dizajn malá, môžete ju opticky zväčšiť použitím vhodných farieb. Interiér by mal byť svetlejší, preto sa najčastejšie využívajú odtiene bielej, béžovej alebo šedej

 

manzelska-postel-roma_1

Manželská posteľ Roma (Nakupujte TU)

 

Aký nábytok a doplnky zvoliť? 

Pre americký štýl je typický čalúnený nábytok, dlhé závesy, veľa svetiel a nesmú chýbať ani jemné koberce, ktoré zútulnia interiér. Závesy ladiace s farbami plédu a vankúšov dodajú interiéru to správne čaro. Dôležitým prvkom sú aj štýlové tapety. V poslednom čase sú obľube čalúnené panely, ktoré si môžete nalepiť na stenu za posteľ. Priestrannosť je dôležitá aj kvôli umiestneniu nočných stolíkov na oboch stranách postele, lámp, komod a vstavaných skríň. V americkej spálni nesmie chýbať decentné kreslo. Nemali by sme zabudnúť ani na umiestnenie štýlovej lavice na konci postele. 

chersterfield_12863-6_calunene-hojdacie-kreslo-typ-196riviera-21-biela-podnoz

                                        Lavica chesterfield (Nakupujte TU)                               Čalúnené hojdacie kreslo TYP 196 (Nakupujte TU)

 

Najdôležitejším prvkom v spálni je posteľ, ktorá by mala byť pohodlná a byť hlavnou dekoráciou spálne. Dokonalou voľbou bude kontinentálna posteľ s vysokým čelom. Platí pravidlo - čím väčšia, tým lepšia. Opierka hlavy je nielen krásnou dekoráciou interiéru, ale aj pohodlnou oporou chrbta pri čítaní knihy pred spaním. Čo sa týka posteľnej bielizne, treba sa zamerať na elegantné obliečky a vankúše s jemnými vzormi. 

 

florence

Boxspringová posteľ Florence (Nakupujte TU)

 

Spálňa je dôležitým miestom v dome, kde trávime veľa času, preto sa oplatí dopriať si priestor snov, ktorý nám zabezpečí pohodlný odpočinok.