Ako si zariadiť noblesnú Glamour spálňu?

Glamour spálňa - "Nádhera so zrnkom soli"

Spálne v štýle Glamour sú často dizajnovo spojené s interiérmi paláca. Hoci takéto interiéry oplývajú nádherným spracovaním, vyznačujú sa aj veľmi dobre premysleným konceptom. Vďaka tomu sa môžete vyhnúť nadmernej extravagancii a výsledného dojmu gýča. Snívate o spálni v štýle Glamour? Inšpirujte sa – máme pre vás zopár dobrých a užitočných nápadov.

Usporiadanie spálne Glamour je skutočne ženské - umožňuje Vám cítiť sa vo svojej spálni ako naozajstné kráľovné. Luxus, nádhera a mnoho zaujímavých dekoratívnych prvkov, lesk a lesk - to všetko je skutočne kúzlo. Pozrite sa, ako si zariadiť svoju spálňu v tomto prepychovom štýle a presvedčte sa, že na rozdiel od zdania na prvý pohľad za ňu nemusíte míňať majland peňazí.

Glamour spálńa - Verapostele.sk

Boxspringová posteľ - Glamour (Nakupujte tu)

Spálňa v štýle glamour – charakteristika tohto výnimočného štýlu

Glamour spálňa sa zvyčajne spája so ženskosťou, eleganciou a nádychom prepychu a luxusu. Na rozdiel od zdania je tento typ interiérového dizajnu veľmi dobre premyslený a nie sú tu žiadne náhodné a zbytočne rušivé predmety.

Najdôležitejšia kombinácia farieb pri zariadzovaní  Glamour spálni - zlatá, biela, čierna

Aj keď je pravda, že charakteristické farby tohto štýlu sú zlatá, čierna a bordová, táto farebná paleta sa rokmi mierne zmenila. Vysoký kontrast a pomerne výrazné, sýte farby stien (napr. fialová či smaragdová), ktoré boli tradične obľúbenou voľbou, dnes ustúpili voči svetlejšej palete farieb. Jedná sa o veľmi svetlé farby, ako je biela, ecru a ivory, ako aj o tmavšie, no stále neutrálne odtiene, ako napríklad taupe.

 

Glamour Posteľ - Verapostele.sk

Boxspringová Glamour posteľ Dália (Nakupujte tu)

Moderná Glamour spálňa však stále obsahuje veľa zlatej žiary a ikonickej čiernej. V skutočnosti je hlavnou črtou Glamour štýlu voľný výber farby. Tu môžete popustiť uzdu svojej fantázii, keďže neexistujú jasné hranice. V skutočnosti každá glamour spálňa vyzerá úplne inak – ak zvolíte kombináciu svetlých odtieňov, ako je špinavá ružová a zlatá, efekt bude oveľa teplejší ako v prípade modrej a striebornej spálne.

Exkluzívna posteľ do spálne v Glamour štýle

Posteľ v Glamour spálni je ústredným bodom – najsilnejším aranžérskym prvkom, preto sa jej oplatí venovať väčšiu pozornosť. Posteľ s prešívaným čelom určite umocní dojem luxusu.

Ak renovujete svoj interiér a chcete ho zariadiť s nádychom pôvabu, no nechcete vymeniť súčasnú posteľ, jednoducho vytvoríte úspešnú premenu s nízkymi nákladmi: stačí sa zbaviť čela a použiť čalúnený panel na stene za posteľou. Na jej vytvorenie použite tenkú preglejkovú dosku, poťahovú penu a velúrový materiál, ktorý pripevníte na preglejku.

Ak naopak stojíte pred výberom novej postele do spálne, kontinentálna posteľ bude určite najvhodnejšou možnosťou do skutočne luxusnej glamour spálne. Kontinentálna posteľ je vysoký, priestranný čalúnený kus nábytku s integrovaným matracom. Je elegantný, luxusný a funkčný, čo ho spája s nadštandardným vybavením hotelových izieb. Široký výber tohto typu postelí nájdete aj u nás.

Výber postele nie je všetko! Dbajte na to, aby ste si naplánovali, čo si oblečiete a vybrali si správnu posteľnú bielizeň a textílie. Všímajte si vzor materiálu, ale aj samotnej látky. Najluxusnejšou látkou je hodváb, no vybrať si môžete aj satén.

Iný spálňový nábytok v glamour štýle - šatníková skriňa, komoda, kreslá

Správne vybrané prvky nábytku a dekorácie vytvárajú náladu, ktorá odráža všetky vlastnosti štýlu. Pre glamour je najdôležitejšie ukázať vizuálnu príťažlivosť vo všetkom. Čo sa týka ostatného nábytku – skriňa, nočné stolíky či komody – tie tiež nemôžu zostať v tieni postele. Kovový a zrkadlový lesk sa môže ukázať ako brilantný v tejto veci, rovnako ako malé detaily, ako sú zlaté gombíky na nábytku alebo tie, ktoré imitujú trblietavé diamanty. Keďže priestor je veľmi ženský, nemal by chýbať toaletný stolík so zrkadlom.

Glamour posteľ - Verapostele.sk

Boxspringová Glamour posteľ Mirabel (Nakupujte tu)

 

Farba nábytku závisí od farieb na stenách alebo doplnkoch. Univerzálna technika je kombinovať kontrastné farby. Ak sú na stenách svetlé farby – kúpte si tmavý nábytok a naopak – tmavé farby na stenách zjemnia biely alebo svetlosivý nábytok a svetlejšie doplnky. Ak ste sa naopak rozhodli pre vzorované tapety do glamour spálne, vyhnite sa hromadeniu vzorov na zariadení. Napriek všadeprítomnej nádhere tomuto štýlu dominuje harmónia a dôslednosť.

Bez charakteristického kresla by nebola skutočná spálňa v hollywoodskom štýle. Prešívané velúrové kreslo s krídlami namontované na elegantných nohách dotvorí glamour aranžmán. Malá spálňa v paneláku však nemusí mať dostatok miesta – v tomto prípade sa môžete rozhodnúť pre prešívaný puf, lavicu alebo truhlicu, ktorú priložíte k stene alebo k nohám postele.

Dekorácie a doplnky v glamour štýle ideálne do spálne

Sklenené alebo kovové doplnky vytvárajú hru svetla a v kombinácii so striebornými alebo zlatými rámami zrkadiel vnesú do miestnosti nádych dôstojnej elegancie. Z tohto dôvodu glamour štýl ukazuje nielen luxus a bohatstvo, ale aj starostlivosť, s akou sú vyberané vysokokvalitné materiály a originálne detaily. Na zjemnenie chladu kovu zvoľte ženskú paletu fialových a ružových farieb, ktorá bude pôsobiť ako matný podklad pre všetky trblietavé prvky a umožní Vám lepšie vnímať ich žiaru. Ak chcete rafinovaný priestor zútulniť, pridajte mäkké látky vo forme vankúšov, závesov, prikrývok a flitrových vankúšov.

Pri zariaďovaní spálne v hollywoodskom štýle by ste nemali zabúdať ani na osvetlenie. Stropné aj akcentačné osvetlenie vyžaruje luxus a iskry. Môžu to byť masívne kovové lustre so sklenenými kryštálmi, nástenné svietidlá s trblietavými diamantmi alebo stropné svietidlá s priehľadnými tienidlami a závesnými korálkovými šnúrkami. Podnože na zlatých alebo strieborných nožičkách s tienidlami budú dobre fungovať na nočných stolíkoch. Svietidlá tohto typu sú charakteristické pre glamour spálne, pretože poskytujú jemné, tlmené svetlo.

Nezabudnite na mäkký koberec. Môže to byť koberec v starom štýle, moderný koberec alebo huňatý koberec, ktorý svojimi mäkkými štetinami umocní pocit pohodlia. Veľa závisí od zvoleného štýlu glamour spálne: v modernom alebo tradičnejšom štýle.

Pre koho je glamour štýl v spálni určený a kde bude fungovať?

Tento štýl je veľmi ženský. Fanúšikom starých hollywoodskych filmov sa to určite bude páčiť. Nevyberie si ju však žiadny zástanca minimalizmu a sterility v interiéri.

Glamour projekty sú ako divadelná kulisa – pôsobia veľkolepým dojmom okázalosti a luxusu, no v žiadnom prípade sa nehovorí, že spálňa bola zariadená s obrovskými finančnými nákladmi. Preto je názov „luxus so zrnkom soli“ najpresnejší výraz. Mnoho dekorácií je možné vyrobiť na vlastné náklady a DIY riešenia sú vždy skvelým nápadom. Vedľa ručne vyrobeného čela postele môžete úspešne použiť prvky, ktoré už máte: starý zlatý rám obrazu, ktorý nájdete na povale, starožitné zrkadlá alebo objemné vázy prelakované zlatou farbou v spreji.

Nezabúdajte však, že glamour štýl si vyžaduje vycibrený vkus, pretože je ľahké to prehnať a upadnúť do gýča. Skombinujte dekoratívne prvky so starožitným vkusom s jednoduchými modernými tvarmi a veľkolepý efekt je zaručený!