Biela spálňa v minimalistickom štýle

Biela farba je ideálnym riešením pre tých, ktorí hľadajú relax a únik od prebytočných podnetov, medzi ktorými sú farby jedny z najsilnejších. Je to farba, ktorá nestimuluje zmysly, preto sa skvele hodí do spálne, ktorá je miestom, kde relaxujeme po rušnom dni. Preto je dôležité, aby sa aranžmán nielen páčil, ale Vás aj uspával.

Biela určite osloví všetkých, ktorí oceňujú poriadok a pocit sviežosti. Je to predovšetkým farba čistoty, posilňuje tvorivosť a energetický tok, očisťuje a dodáva silu. Bielu farbu môžu využiť tí, ktorí chcú vytvoriť nadčasový aranžmán, táto farba nikdy nevyjde z módy. Výborne sa hodí aj do malých spální, pretože pôsobí priestranným dojmom a opticky zväčšuje interiér. 

Biela farba je navyše vhodná do všetkých interiérových aranžmánov, či už preferujete moderný, minimalistický, škandinávsky, industriálny, glamour, romantický alebo provensálsky štýl.

 

Dalia

Boxspringová manželská posteľ Dalia (Nakupujte TU)

 

Biela farba a jej rôzne odtiene

Snehová, kriedová, alabaster, mliečna, porcelánová, perleťová či slonovinová farba - to všetko sú odtiene bielej. Ďalej tieto farby rozdeľujeme na teplé a studené odtiene. Niekedy je ťažké udržať všetko vybavenie spálne v jednom tóne. Pri navrhovaní bielej spálne, aby sme zachovali farebnú konzistenciu, musíme mať na pamäti jedno dôležité pravidlo: teplé a studené odtiene by sa nemali navzájom kombinovať.

Akú farbu nábytku, doplnkov a stien zvoliť do bielej spálne?

Pamätajte, že usporiadanie každej spálne je sústredené okolo postele.

manželská posteľ 3D

Manželská posteľ 3D (Nakupujte TU)

Ak snívate o bielej spálni, vyberte si bielu posteľ. Môže to byť drevená posteľ s bielym odtieňom alebo posteľ čalúnená bielou poťahovou látkou alebo ekokožou. Zariadenie doplnia biele nočné stolíky a nábytok na odkladanie oblečenia. Biely nábytok v spálni je vhodné kombinovať s doplnkami v iných farbách alebo prípadne v iných odtieňoch bielej. Farbu stien vyberte pozorne, aby nábytok v spálni vynikol, pretože veľa bielej môže vyzerať nudne a celá miestnosť tak môže pôsobiť strohým až chladným dojmom. Aby bola biela spálňa o niečo teplejšia, odporúčame jej surový charakter zjemniť dekoratívnou textúrou materiálov, napríklad tapetami s bielymi vzormi alebo nadýchanými prikrývkami a vankúšmi.

 

Manželská posteľ Rado

Manželská posteľ Rado (Nakupujte TU)

Vo všeobecnosti platí, že biela farba sa najľahšie kombinuje. Je pravdou, že túto farbu je možné kombinovať takmer s akoukoľvek inou. Môžu to byť jemné odtiene béžovej, sivej, modrej a mnohé iné výrazné farby, ktoré vám umožnia získať zaujímavé kontrasty, ktoré dodajú interiéru charakter. Biela je tiež pekne kombinovaná so zlatými a striebornými akcentmi.

hollywood-removebg-previewToaletný stolík Hollywood XL (Nakupujte TU)