Čo robiť, aby posteľ nevŕzgala?

Čo robiť, aby posteľ nevŕzgala?

Nič neruší spánok tak ako vŕzgajúca posteľ. Aj keď nepatríte k ľuďom, ktorí majú problémy so zaspávaním, vŕzganie postele vám môže účinne ubrať nervy a znížiť kvalitu spánku. Ako teda docieliť, aby posteľ nevŕzgala? Predstavujeme osvedčené metódy na vŕzgajúcu posteľ, vďaka ktorým si raz a navždy poradíte s pretrvávajúcim vŕzganím.

Zistíte, prečo posteľ vŕzga

Kus nábytku môže vŕzgať z mnohých dôvodov, preto by ste mali najskôr zistiť príčinu vŕzgania. Zvyčajne je za vŕzganie postele zodpovedný rám postele, matrac alebo rošt. Najprv by ste si mali svoju posteľ dôkladne prezrieť, či neobsahuje prvky, ktoré sa podieľajú na vydávaní týchto neblahých zvukov, a až potom uvažujte, čo s vŕzgajúcou posteľou. Odporúčame skontrolovať, či v dôsledku manipulácie s posteľou nedošlo k jej skríženiu - rohy postele musia v pravom uhle.

Rošt Triple mobil T12

Rošt Triple HN T12

 

5 rád na vŕzgajúcu posteľ:

1. Utiahnite skrutky

V drvivej väčšine prípadov je na vine rošt alebo vŕzgajúci rám postele. Venujte pozornosť všetkým trvalým spojeniam. Môžete zistiť, že posteľ vŕzga v dôsledku uvoľnením skrutiek. Stačí ich dotiahnuť a problém je vyriešený. Aby ste v budúcnosti zabránili ich opätovnému odskrutkovaniu, môžete použiť podložky, ktoré zvýšia pevnosť utiahnutých skrutiek a sťažia opätovné uvoľnenie upevňovacích prvkov. 

2. Použite vosk

Prvky drevenej postele počas jej užívania prirodzene „fungujú“ a ich práca sa môže prejaviť nepríjemnými zvukmi. Do vŕzgajúceho dreveného lôžka môžete votrieť včelí vosk, parafín, alebo sviečku, čím sa minimalizuje trenie prvkov o seba a prestane vŕzgať konštrukcia lôžka.

3. Naolejujte pružiny a upevňovacie prvky

Ak sú problémom vŕzgajúce pružiny v kovovom rámovom lôžku, problém sa dá vyriešiť naolejovaním rastlinným olejom, glycerínom alebo postriekaním WD-40. To isté by sa malo urobiť, ak vŕzganie pochádza z upevňovacích prvkov v kovovom ráme. Ak aj napriek naolejovaniu pružín stále vŕzgajú alebo vydávajú kovové zvuky, môže sa ukázať, že jediným riešením bude výmena matraca za nový.

4. Izolujte matrac od rámu

Dobrým riešením vŕzgajúcej postele je izolovať matrac od rámu. Vŕzganie sa môže objaviť presne tam, kde sa rám stretáva s matracom. Tieto prvky je možné od seba oddeliť pomocou nepotrebných materiálov, ponožiek, tričiek či špongie. To isté sa dá urobiť s kovovým rámom. V tomto prípade by sa na rám vŕzgajúcej postele mali umiestniť gumené návleky, ktoré tlmia zvuky pracovného matraca.

5. Prilepte pohyblivé prvky rámu

Ak si napriek dodržaniu vyššie uvedených odporúčaní neviete dať rady s vŕzgajúcou posteľou, konečným riešením môže byť prilepenie pohyblivých častí rámu, ktoré sa o seba šúchajú. Na tento účel by ste mali použiť polyuretánové lepidlo

 

V súhrne

Spaním strávime asi 25 rokov nášho života. Oplatí sa preto dbať na to, aby bola posteľ pohodlná a poskytovala čo najvyšší komfort spánku. Ak vám žiaden z vyššie uvedených tipov nepomohol zbaviť sa problému vŕzgajúcej postele, možno je čas kúpiť si novú! Pozrite si našu ponuku a vyberte si tú správnu posteľ pre seba.

 

čalúnená posteľ lisa_1

Čalúnená posteľ Lisa

 

čalúnená posteľ dallas

Čalúnená posteľ Dallas Bouclé