Je poschodová posteľ bezpečná?

Poschodové postele sú kusy nábytku, ktoré si veľmi často vyberajú mnohí rodičia. Najviac sa hodia do malých bytov, kde má každý štvorcový centimeter cenu zlata. Nielenže ušetria veľa miesta, ale sú aj zaujímavým doplnkom do detskej či študentskej izby. A deti ich milujú! Predpokladáme, že po zakúpení poschodovej postele, budete musieť riešiť životný spor Vašich detí: kto bude spať hore?

Mnoho ľudí má však veľké obavy o bezpečnosť takýchto riešení. Otázku, či je poschodová posteľ bezpečná, si vypočuje takmer každý rodič. Našťastie v súčasnosti ponúkaný nábytok poskytuje množstvo riešení, ktoré chránia deti pred nešťastnými náhodami.

 

2803_poschodova-postel-eryk-2_1Poschodová posteľ Eryk 2 (Nakupujte TU)

Sú poschodové postele bezpečné? Vsaďte na overené riešenia.

Odkiaľ pochádzajú obavy o bezpečnosť poschodových postelí? Každý rodič chce svojim ratolestiam zabezpečiť maximálnu bezpečnosť, a tak niet divu, že táto otázka zaznieva tak často. 

Dnešné riešenia, používané na vytváranie rôznych druhov nábytku pre deti, sú zamerané najmä na ich ochranu. Môžete si tak byť istí bezpečnosťou moderných poschodových postelí, ale aj skríň, políc či komôd pre deti. Zábrany, zábradlia a schody sú prvky, ktoré dokonale chránia pred nešťastím – pádom z postele či zošmyknutím sa z rebríka. Navyše výberom osvedčených modelov, získate dodatočnú záruku na bezpečnosť vašich detí ako pri spánku, tak aj pri každodennom odpočinku.

 

847_poschodova-postel-olaf

Poschodová posteľ Olaf (Nakupujte TU)

Na čo si dať pozor pri výbere postele pre dieťa?

Pri výbere poschodovej postele pre vaše dieťa by ste mali v prvom rade venovať pozornosť jej dizajnu. Záleží hlavne na tom, ako bude daný kus nábytku fungovať a či bude dostatočne chrániť pred úrazmi. Pevná poschodová posteľ pre dieťa musí byť vybavená dostatočne vysokým rámom, ktorý zabráni jeho pádu počas spánku. Schody sú tiež dobrým riešením, ako alternatíva k rebríku. Sú oveľa bezpečnejšie a často majú stabilné madlo, ktoré určite pomôže pri každodennom nastupovaní a vystupovaní. V niektorých modeloch je možné zvoliť stranu, na ktorej budú schodíky inštalované. Ide o veľkú pomôcku, najmä ak je detská izba malá a má obmedzené možnosti zmeny usporiadania zariadenia.

238-11_detska-poschodova-postel-rea-pikachu

Detská poschodová posteľ REA PIKACHU (Nakupujte TU)

 

 

Mimoriadne dôležitou otázkou pri nábytku do detskej a študentskej izby je, z akých materiálov je vyrobený. Väčšina poschodových postelí je vyrobená z laminovanej dosky, ktorá je veľmi odolná voči akémukoľvek poškodeniu, ktoré by mohlo viesť k vážnym nehodám. Pred kúpou tohto nábytku by ste mali dieťa aj odvážiť a opýtať sa predajcu na prípustné zaťaženie poschodovej postele.

Ak sa pýtate, či je poschodová posteľ bezpečná, oplatí sa podrobne oboznámiť s jej vlastnosťami, konštrukciou a materiálmi. Len vďaka tomu si môžeme byť istí, že naše dieťa bude v úplnom bezpečí. Je tiež dobré používať osvedčené riešenia, vyberať modely od špičkových výrobcov. Na výber sú poschodové postele s dvomi miestami na spanie alebo poschodové postele s písacím stolom.

 

1111_poschodova-postel-antresola

Poschodová posteľ Antresola (Nakupujte TU)

 

Posteľ s výsuvným lôžkom

Máme pre Vás ešte jeden kompromis. Ak potrebujete ušetriť priestor v detskej izbe, ale zároveň potrebujete posteľ pre 2 deti, skúste sa pozrieť na postele s výsuvným lôžkom. Posteľ je nižšia, teda bezpečnejšia. Obe lôžka zabezpečujú plnohodnotný spánok. Počas dňa výsuvné lôžko zasuniete a Vaše deti tak budú mať dostatočný priestor na hru. Večer posteľ vysuniete a my už len Vašich deťom zaprajeme krásne sny!

1135_poschodova-postel-marcinek

Poschodová posteľ Marcinek (Nakupujte TU)

 

Širšiu ponuku poschodových postelí nájdete TU.